Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Koleszterin Csökkentő ételek képes leírás - Koleszterin.tlap.hu
részletek »

Koleszterin Csökkentő ételek - Koleszterin.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: koleszterin.tlap.hu » Koleszterin Csökkentő ételek
Keresés
Találatok száma - 10 db
9 koleszterinszint csökkentő étel

9 koleszterinszint csökkentő étel

Nem kell minden ínyencségről és finomságról lemondanunk, ha a magas koleszterinszintünk csökkentése érdekében diétába fogtunk: nagyon sok olyan étel van, amit épp ilyen esetben ajánlott fogyasztani, csak tudnunk kell, melyek azok.

A 10 legjobb koleszterincsökkentő étel

A 10 legjobb koleszterincsökkentő étel

Az About internetes oldal egyik szerzője, Shereen Jegtvig összeállította azoknak az ételeknek a listáját, amelyek a szénhidrátban és zsírban szegény diéták alapelemei, mert a kutatások szerint csökkentik a vér koleszterinszintjét.

A magas koleszterin kezelése

A magas koleszterin kezelése

A vérvételem eredménye a következőket mutatta: Koleszterin 7,6 mmol/l HDL koleszterin 2,33 mmol/l LDL koleszterin 4,53 mmol/l. Ez magasabb a megfelelő értéknél, az orvosom azt mondta, hogy ezentúl nem élhetek gyógyszer nélkül. Lescol XL 80 mg retard tablettát írt fel nekem. Nem lehet a koleszterinszintet megfelő diétával és mozgással gyógyszer nélkül természetesen csökkenteni? Ha beveszek egy dobozt gyógyszert és utánna abbahagyom, az inkább árt vagy használ?

A sör és a kolszterin

A sör és a kolszterin

A sör tökéletes táplálék: vizet, szénhidrátot, fehérjét is tartalmaz. Enyhe alkoholtartalma javítja a vérkeringést, s a mértékletes sörivóknál kisebb a szívbetegségek kockázata, mint a sör rabjainál és az absztinenseknél.

Diéta emelkedett koleszterin esetén

Diéta emelkedett koleszterin esetén

A magas koleszterint tünetmentes, mégis súlyos betegségek kockázatát növeli. Bizonyított, hogy a vér magas koleszterinszintje hajlamosít szívinfarktusra, érelmeszesedéssel járó betegségekre. A fölösleges koleszterin ugyanis -különösen más rizikófaktorok, mint dohányzás, magasvérnyomás jelenlétében - lerakódik az érfalban, beszűkíti az ér belfelületét, korlátozza a vérkeringést. A koleszterin lerakódás amit plakknak nevezünk, megrepedhet, a rátapadó vérlemezkékkel együtt elzárhatja a vér útját. Az ér által ellátott szívizomfelület fájdalom kíséretében elhal, szívinfarktus alakul ki.

Hirdetés
Diéta étrend - Zona diéta

Diéta étrend - Zona diéta

A Zona diéta, Barry Sears által kifejlesztett diéta étrend, amit összeállíthatsz diéta receptekből és EnerZona termékekből. Az oldal a jól bevált diétás étrendekkel foglalkozik, mint pl a Zona diéta és a Norbi Update. Kalória és a diétás étrend típusa szerint összeállíthatod a napi étrended napszaknak megfelelően.

Hét koleszterin csökkentő élelmiszer

Hét koleszterin csökkentő élelmiszer

Miután minden ötödik amerikai magas koleszterinszinttel rendelkezik, nem meglepő, hogy a koleszterincsökkentő gyógyszerek a legnépszerűbbek a piacon. Az atorvastatin a leggyakrabban felírt ilyen gyógyszer világszerte, és bár úgy osztogatják, mint a cukorkát, csúnya mellékhatásokkal is járhat: többek között agressziót, fejfájást, izomfájdalmat és hasmenést válthat ki.

Koleszterincsökkentő diéta

Koleszterincsökkentő diéta

A táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek kutatásainak köszönhetően világossá vált az a tény, hogy a szívinfarktus és az érelmeszesedés sokkal nagyobb arányban fordulnak elő olyan környezetben, ahol a telített zsírok fogyasztása magasabb az átlagosnál.

Koleszterinszegény étrend

Koleszterinszegény étrend

A koleszterin zsírszerű anyag , kizárólag állati eredetű élelmiszerekben fordul elő. A szervezet saját maga is elegendő koleszterint állít elő, tehát rendkívül lényeges, hogy mennyit viszünk be külső forrásból, azaz táplálkozással.

Hirdetés
Koleszterinszegény táplálkozás

Koleszterinszegény táplálkozás

A koleszterin szteránvázas (zsírnemű) vegyület, amely létfontosságú a sejtfalak felépítéséhez, nagy mennyiségben van jelen az agyban és az idegrendszer többi részében, hormonok alkotóeleme és a máj is felhasználja az epesavak képzéséhez.

Tuti menü